Followers

Friday, December 17, 2010

Happy 2010 with My BFF

~Kenangan yg tidak dapat dilupakan~
bukit cerakah, times square, FRIM, sg kanchin~
and dimana2 sje..ini la kenangan 2010 yg akan
aku bw ke tahun2 berikutnya..heh
m'lepaskan tension lepas study~
utk wan: jgn putus asa yer..teruskan bjuang
utk bukri: majukan bisnes firm kamo tuh..t ley lanje kitorg klu bjaya~..
utk iman: truskan pjuangan dlm mnempuh pkerjaan dan study..
sabar dlm mgharungi hidup ini~
utk eirma: jum cepat2 abiskan study..pehtu kita ley amik LCCA lak..
utk bkerja di company audit~..heh..
keje kosong ada kot kat company bukri~ haha
utk my hubby: jimat2..t time kwen x ckup kang susah..haha ;p n 1 more thing
I LOVE U SO MUCH DEAR!
utk diriku sndiri:wah sgt syiok dgn kamu smua..
jum cipta memory lebih indah di tahun 2011~
utk ida n adek: kamo juga mmg best..nnty join lagi ya~!















p/s: jgn putus asa dlm mghadapi hidup ini..x kira dlm soal apa pon..pgalaman mdewasakan kita syg~..buat korg smua I LOVE U ALL SO MUCH~

Wednesday, December 8, 2010

Opick feat Amanda Maha Melihat By Nury

KAU yang maha mlihat~

salam maal hijrah~

di sini tercoret satu kedukaan pilu yg tidak dpt kugambarkan~
hati ini hancur dikala tengah mengecapi kebahagian~
aku tpaksa akur n bdepan dlm suasana yg diciptakan oleh abg dgn kak ku sndiri~
mengapa kalian tidak pernah tfkir perasaan mak ngn abah~
kenapa aku yg seperti anak sulong~ sedangkan aku anak ketiga..
besarnya tggungjawab yg harus aku pikul~
aku tidak rse myesal utk mjaga family ini~
tp kenapa la kerana mereka aku tseksa~

mak & abah~
adik syg mak n abah lebih dri sgalanya..
adik mampu sara semua~
adik akan buat lebih tbaik~
adik xde tniat pon utk bkata sperti tu kat kakak n abang~..
mak abah tahu keadaan itu~
apakah daya adik bsabar slama ini~
ttibe ini tjadi semasa dlm kesabaran yg kukuh ku cipta~
adakah ini ujian untuk aku~
bg mematangkan kedewasaanku~

Ya ALLAH,
wlpon ujian yg kamu beri itu..
t'selit jua kegumbiraan yg tidak dpt disngka~
doaku tmakbul utk keberapa kali~
aku bsyukur ke hadrat Illahi..
hnya KAU maha mngetahui~

penghinaan dlu yg ku terima~
telah mcuci dosaku thdapNYA~
KAU berikan la aku p'tunjuk~
agar dpt aku jalani liku2 ujian itu~
Amin~

Sunday, November 21, 2010

time to go~

~ble semua dah makin dekat~
~aku lagi gelabah glew babies~
~byk bnde kene prepare~
~money kene save lagi~
OMG!
awak,
jum prepare sama2..
sng ble smua da ready..
huh..psiapan rupanya byk ag~
time to go bgitu pantas
kwn rapat awak pon skejap je tuh~
abah and ma~
thanks cz m'besarkan diri ini~
ida akan tetap jdi anak ma n abah
yg abah n ma bangga~
i will success~
adikku..~
x lama la pratical farmasi dah abis..
lepas ni ley la jdi ahli farmasi~
t ley la buka farmasi sndri~
ngehehe~
jenuh aku kene mkn ubt ni ubat tu..haha
tiap mggu dy bwk blik ubat n vitamin~
kwnku~
thanks cz always smile~
korg gumbira buat aku lagi gumbira~
kwn la pling bnilai~
life is like sugar and salt~
we make it fun~

Wednesday, November 17, 2010

warkah utk adamku~

awak,
dirimu hadir tidak kuduga~
m'gisi setiap ruang kasih yg ada~
mgajar saya erti hidup ini~
tabahnya saya dgn adanya kamu~

awak,
tiap hari saya rindu awak~
rindu ini tidak pernah padam~
setiap masa, saat adalah b'nilai dgnmu~

awak,
terima kasih byk2 yg x thingga~
awak masih b'sama saya x kira apa kejadian pon~
dan membantu saya dgn penuh kesabaran~

awak,
kalau la masa itu boleh diputar~
saya ingin kenali awak seorang sahaja~
biar la awak orang pertama dalam hidup saya~
tapi masa tidak akan bputar~
dan saya b'harap awak la org terakhir utk saya~

awak,
doa utk dirimu tidak pernah putus~
saya selalu mdoakan utk awak~
saya xkan dpt org mcm awak~
yang boleh sabar dgn sgalanya~
awak masih disisi saya~
bsyukur sgt~

awak,
saya x kesah prgai awak mcm mne~
tiada manusia yg begitu sempurna~
saya terima awak seadanya~

awak,
selama kita kenali~
awak da faham saya mcm mana~
dah faham family saya mcm mana~
sabar k~
one day will come dear~
thanks cz always with me~

awak,
air mata ini mgalir kerana dirimu~
YA ALLAH~
kau berikan la kebahgiaan dunia dan akhirat utk org yg aku sygi ini~
hati dy sungguh tulus dan ikhlas~
kau berikanlah rezeki yg luas utk dia~
kau berikan la kekuatan iman agar dy mampu m'bimbing aku sebagai adamku~
amin~

awak,
saya mahu jadi hawamu~
ingin mbina mahligai bsama~
saya menanti awak~
sampai bila2 pon x pe~

thanks for giving me this song~
lama sungguh i x dgr u nynyi lagu ni~

For The Rest Of My Life

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

Saturday, November 13, 2010

10 KELEBIHAN COCA COLA ?

petikan dari seorang kwn..

"Setiap hari selasa ngan rabu aku mesti minum air coke nie lepas training rugbi. Memang sedap air nie. Sedap giler! korunk pun mesti ade yg suke air nie. Sama ada korunk tau atau x, sebenarnya air coke nie ade 10 'kebaikan' yg x disangka-sangka. Aku dpt bende nie dari emel yg member aku bagi. Ape lagi!!

" Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US , kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna? Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!

2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!

8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!
Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.
Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.


9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!

10. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah

Kenapa Orang Yahudi Tak Minum Coke dan Pepsi

Disampaikan oleh seorang sahabat.....Assalamualaikum kengkawan... last weekend, ada ustazah usrah kami beritahu... masa dia belajar kat. mesir dulu, dia punya lecturer ada cerita... dulu ada sorang mamat yahudi ni datang egypt to study the muslims' lifestyle kat sana setelah serangan secara fizikal ke atas umat Islam tak berjaya. dianak carik jalan untuk serang cara lain. tapi Alhamdulillah, dia telah diberi hidayah semasa dia dok study umat Islam kat mesir tu. dia beritahu lecturer ustazah ni, one of the things the jews do untuk hapuskan keturunan umat Islam is to produce coca cola & pepsi yang di dalamnya ada chemical to retard the reproduction organs for both men & women. menurut mamat tu, kat israel tak ada jual coke & pepsi sbb diorg tahu apa kandungan kat dalamnya and since jew is agama keturunan, diorg tak nak le mandul! kalau korang pernah terima forwarded email pasal bertapa
cidicnya coke tu sampai boleh dissolve tulang & gigi (calcium containing compounds) and boleh buat cuci
toilet! and for ladies, kalau minum coke boleh cause menstruation if you're a wee bit late. so kalau minum banyak & atthat time baru lekat zuriat, ada chances keguguran le, kan ? Therefore, untuk kemakmuran umat Islam & untuk kesihatan & untuk tak support jewish companies,

Masih tidak pasti kesahihan artikel ini, namun jika ia benar bayangkan apabila ia masuk kedalam perut kita, bertambah sihatkah kita.. jika tidak benar pun lebih baik menjauhi, bukan kerana kesihatan sahaja malah untuk agama kita..

Wednesday, November 10, 2010

~i'm happy~

i'm tired of keeping the happiness i feel inside of me. now, i just don't care anymore. i really want to share it with the world so that they know how happy i am to be me and having what i have now.

i'm happy with what Allah gives me, the life.
i'm happy with my height, my weight, my skin colour and how i look like from head to toe.
i'm happy with my happy family even we are not rich.
i'm happy to know that i DO have best friends even they are not big in number.
i'm happy with my attitude problems which i can considered as 'hey, that is not your business!'
i'm happy to know that there are people out there that really can't wait to hang out with me.
i'm happy to have such a good boy in my life..Mohd Azmin Saberi..

Ya Allah...thanks for giving me life that i dream before..now i really realize "soon u will get what u want".. bsabar la sayang~

Monday, November 1, 2010

exam~

exam makin dekat..
byk ragam ketika exam~
ada yang perah otak smpai x lalu mkn~
ada yg relax main game lagi tp otak geliga~
aku?
aku masih memegang buku yg ke berapa kali
x faham apa2 pon..
otak blurr..
tp semangat itu dtg kembali~
kerana aku memilik kwn2 yg tidak kedekut utk bkgsi~
terutamanya eirma, iman, zakuan, bukri aka harith~
thanks for everything~
klu ada silap kata dan bahasa maafkan aku
biasa la manusia ada je tsilap kata..
tp apa2 pon..korg mmg ROCK la~
hehehehe...~

Thursday, October 14, 2010

luahan

m'cucikan otak dgn stuff like that..
xpe la...biar la..for the 1st time aku bce org kutuk aku..n aku x rse marah..
aku syum je..n tdiam..n tfkir..biar la diorg nk buat cmne pon..asalkan diorg happy..
yg aku pasti...aku dgn dunia aku skrunk...aty aku tenang sgt..
hby byk bantu aku..byk bg nasihat..

aku happy sgt sbb aku dah brubah jdi aku yg skrunk...
aku x kan harapkan apa2..aku akan stay disini..seperti dandelion..
biar arus angin bwk daku..hee

byk yg aku pelajari...wlpon kdg2 kata2 aku tiada maksud pon..tp now totally i'm change..
aku byk brubah sbb AZMIN...tue la hikmah disebalik kejadian...wlpon dy bukan lelaki yg selalu buat wanita cair dgn kata2..tp selama aku kenal dy..dy baik utk aku..kdg2 aku tfkir..aku x sesuai utk dy..dy tlalu baik..aku?? byk kesilapan yg aku dah buat...aku cter dri A-Z..dy tetap trima aku..dy ckp..mgadu la dgn ALLAH...dy redha jdi psgn hidup aku..dy terima aku..ttibe mnitis air mataku...

time class..aku dapat lepak dgn kwn2 aku smua..ada muda..ada tua..tp bg aku byk pelajari erti hidup..aku hnya ley karaoke with my friend...sbb hby aku x suka karaoke..n g tmpat cmtu...tp dy x prnh nk kata x kat aku..dy just biar aku fkir bnde tu buruk @ x...klu ok bg aku..ok bg dy..jnji jge diri...byk dy ajar aku dalam diam..

open house raya di rumah hby..
aku tolong apa yg patut je..
mama dy n abah dy mmg sgt baik..
wlpon diorg tahu aku susah..diorg x kata pe pon..tp biar my hby bantu aku..
bukan mcm "org tue dlu"...
wlpon mak dy tahu aku x teror msk..mama dy ajar sket2..
now aku blajar mcm2 mskan dri mak aku..
best juga ek masak..

lepas activity msk dah slesai..aku nk mgaji bg khatam quran ag..nk blajar utk jdi wife..
n nk blajar menjahit..supaya nnti aku nk jahit bju aku jln2 aku sndiri..n buka butik sndiri..
wlpon now hnya aku jual on9 ja..aku x kesah jnji aku usaha sndiri...

skrunk aku nk kene tmbh poket money kat adik aku...dy pratical farmasi..bg kat mak abah ag...
tggungjwb byk yg aku kene pikul..aku kene try lebih lagi dri skrunk..byknye kene fkir..tired ngn smua ni..tp slamat hby byk bg sokongan..tp aku xnk dy tlg aku 100%..biar aku selesaikan sndiri..
dgn ni la aku blajar lagi erti hidup ini...

payah juga nk lalui..cz i'm born form kluarga yg sng lenang..tp disbabkan my dad n mom bgrup..
jdi cmni...tp aku try bgun kembali..mak abah sabar yer..

wlpon hby dri family yg sng dri my ex...tp aku bgga dgn dy..dy hnya cri, buat dgn usaha dy sndiri...lgsg sesen pon x guna dri family dy..dy study dlu syariah undang2 pon..x pernah pinjam loan pon..semua cri sndiri..

tp aku slalu bsyukur kerana org yg sng mcm diorg..masih terima aku seadanya..x prnh kata..@ tnya pon..yg slalu hby aku ckp..ala mama ngn abah dlu pon dri org susah..mama abah x kesah pon...thanks all~

why?

aku jmpa someone punya blog..sje je bce..sbb english dy bgus...tguk2 kwn kepada "org itu"
t'perasan mse aku bce komen..ada "org itu"..n ayat tu ditujukan utk aku upanye..hurm..so sad..
aku x faham dgn "org itu"..
why kwn dy suka ati nk slhkan aku...aku x kaco hidup diorg pon..
aku tkilan dlu pon sbb my ex punya cter..
aku pon x add sdara2 dy..diorg yg add aku..tp aku diperslhkan..n diorg mgiakan je..

1. answer: aku happy ke letak dlm status aku..ada aku kesah ke...biar la..yg korg p spy to pehal?

2. aku letak pic bru ke apa ke..aku x kesah la sapa ctik @ x..anugerah ALLAH bg..terima je..

3. aku xde add kwn2 org itu utk memusnahkan hubungan korg..xde keje ke...mybe she thinking like that..n aku pon x hingin nk kat si dia blik..i know him well..mybe u know him well too..aku x kesah..tpulang la..hati org kita xtaw nk mnilai..


4. after putus with him..pic sume da delete..so npe plak aku nk letak kat social group..xprnh..klu ada pon di hi5 yg aku lupa utk buang..

5. photo album utk ingati..mmg xde lgsg...jgn la tuduh bukan2..tmbh dosa je..

6. mmg aku x add diorg...sedara mara mmg aku x add...mcm mne nk buat korg pcaya...aku x prnh add diorg..smpai ati fitnah aku lagi..n aku x prnh tnya sedara mara dy psai si dia..x prnh skali..

7. yes aku akui aku prnh tulis dlm blog..tp tue dah lama..aku je x padam2..tue my personal..sakit aku apa ke..aku x kaco korg..ni life aku..please..tp now aku da pdam..npe mse korg kata kat aku...hurm..korg x kenal aku pon..

aku happy ke dgn relationship skrunk..tu hal aku..why must they say like this..

why would someone who's already in relationship, happy and had seemed moved on, would go for her ex-boyfriend?


aku x prnh skali tfkir..sorry klu korg fkir aku mcm ni..tpulang la...aku x nk argue..
satu je aku nk minta maaf klu prnh buat hati korg fkir bukan2...aku x bmaksud la..susah nk terang kat org yg x kan faham erti "itu"..ble korg lalui bru korg tahu...

n one more..now aku kenal sedara dy pon pupu jauh..dora..dora yg byk bg taw aku...tp aku x prnh buka pon apa2..ibu ksygan dy kwen len pon...aku x prnh cter kat org..aku pon x prnh kutuk si dia..wlpon bapak dy bru je mnggal..cousin dy lain yg kata kat family dy..yg dy pcaya jugak..aku x buka pe pon..nk bukti ada dlm fster aku..tp mcm ni yg aku dapat..aku igt smua da blalu..aku igt next year dy juga akan kwen..aku doakan dy..tp mcm ni aku dpt..dy lebih mgenali aku..n dy lebih tahu aku mcm mne...YA ALLAH...why i'm sad again..

Demi Lovato Don't Forget Lyrics

and at last all the picture have been burned..
start new life..very difficult.. but at the final..i got it!..
love the way i live now..after 2 year..this is me..totally different..
already learn to be woman..n tomorrow n tomorrow learn to be a wife..=)


Friday, October 8, 2010

Selena Gomez- Naturally Music Video (With Lyrics On Screen + Download Link)

i love selena gomez ngan demi lovato...so cute..(@_@)

Demi Lovato and Joe Jonas - "Wouldn't Change A Thing" With Lyrics On-Sc...

lagu ni seperti dalam hatiku blagu...
we're face to face but we don't see eye to eye..
pgalaman ini buat aku study lagi ttg dy..=)
interesting life..but yg aku x sngka..skung da x majok mcm dlu2..
aku byk bsabar..aku da x mcm aku 2 years before..now da brubah totally..


camp rock 2 - introducing me - nick jonas full song and video

love camp rock..


kru sayang with lyrics

this song remain me of someone..
dy bg aku mse lepaskan aku trus dri hidup dy..
enjoy this song k..

Monday, October 4, 2010

syawal 2010

this syawal sgt2 bmakna bg aku..
i'm glad i'm here with my family..
wlpon susah utk aku terima semua keadaan..
tp alhamdulilah semua b'jalan dgn lancar..

syawal tahun ni sgt2 bmakna utk aku..
si dia beraya 4 hari di penang with my family, auntie, uncle..
byk tempat aku bwk dy..hnya di penang je la dpt bwk n pusing2..
dy prnh g luar negara..byk tmpt da dy g...
so dlm malaysia tmpat yg utk dilawati dy byk ag x pergi..
n aku menjadi tour guide dy for malaysia..haha

tringat mkanan yg sedap2 di penang...
laksa penang yg tbaik di gurney plaza..iaitu padang kota baru..
1st stall kat sne..mmg tbaik..g batu feringgi..
tmpat aku kecil2 bmain..n now aku bwk dy g sne..
naik jet ski..n mcm2..best sgt..
g waterfalls..g bukit bendera..semua tmpat aku bwk dy g..

makan ayam tandoori ngn nasi beriani yg famous..makan jeruk yg pling populor..
makan kueh apam lenggang...tp tkilan sbb kedai kueh serabai tutup..klu x msti da suh dy try..
x ckup masa dlm 4 ari utk dy..g lepak padang kota lama..sgt best ble tringat memory itu..

tapi yg x bley blah mse chaq dah ckp kat min yg aku ni suka tsasul slh ayat..haha..
pdai noh gelakkan i..hee.. tguk chaq mie syum n happy pon dah best utk aku..haha..
saat ini la aku rindui sgt...

dy 1st time aku bwk jmpa auntie n uncle aku..antara semua2..
di sini byk aku blajar erti life..
syawal ini byk mgubah life aku..
open house pon byk...
n sempat jugak smlm aku tlg his mom sediakan apa yg ptut utk open house dy..
wlpon hnya duk around 3 hour...x ley lama2 sbb kene blik pickup my dad..

tahun ni jugak adalah tahun sgt beerti utk kwnku smua...ramai yg mgikut utk btunang...
selamat m'gecapi happiness anda sekalian...

Tuesday, August 24, 2010

part of my life today..

aku dapat tawaran kerja..
igt mmg nk chow keje skrunk..
tp disebabkan rse belas kasihan..aku masih stay disini..
huhu..

tp start from sept'10..gaji aku akan dinaikkan..
padahal haty ini tidak lagi ditmpat keje ini..
pening kepala fkir..last2 aku diam mbisu..

ahad lepas aku t'bantai kete kakak ni..
sbb dy brek mgejut..abis aku bantai..
gaji bulan ini..telah di abiskan utk kerete waja dy..
malangnye..tp my hubby ckp..dy tmbh..aduyaii..
tharunya i...sedey pon ada..
b byk bntu i..

dlm aty x nk bwk kete besar dah..kete waja pon da ckup besar bg aku..
tp abah suh amik waja..huhu
jnji pas ni..insyaAllah klu de rezeki..
hubby bg i satu kereta ok!..
nak toyota camry ckup..hahhaa (aik besar ag dri waja)
hntaran yer..haha
(klu la bisnes dy mnjadi)
semuanya juga milik aku...waawa

raya tahun ni...aku nak blik penang...
c-hubby ku ikut skali..bjmpa chaq dah ku n chaq mie ku..
yg pling super antara smua autie..
heh..

badanku masih lemah..
trasa berat kepala ini..
kuatkan bdn ini yer..hu2

thanks c-hubby azmin..
kau byk beri tjuk ajar
apa yg aku x taw..
kau layan dgn sabar..hu3
aku suka ble kau pegang dagu ku..
b'tapa btuahnya aku
mjadi org pertama dalam hidup kamu..
tiada apa yg perlu ku ragu

tetapi maafkan aku..
n terima kasih kerana mahu menerima aku seadanya
sama-sama kita bdoa k..
insyaALLAH..




Thursday, July 22, 2010

His mom says : ko dgn sha ble nk sttle down!

fuhhh....
gerun ble ttibe mama dy dah start tnye..
ttibe rse takut utk bgelar seorg isteri..
takut nk hadapi dugaan itu..
study pon duk busy je..

kesian hbby..duk kmpul duet..
hnya kerana utk masa depan kami..
mse aku tdgr..tkejut gak aku...
tharu pon ada..i'll waiting for u dear..

bg i prepare dlu apa yg patut..
n then i akan jdi isteri u dgn penuh tggungjwb..
insyaALLAH.. rezeki tue akan dtg ag..

start from now i must to learn whatever i must to..
i must to be such a gud gurl...
i must to take care my family matter 1st
thanks cz always be here for me..
thanks cz bsusah payah for our future..

gigi aku da kene operation..
sakit dowh..
kene jahit gusi lagi..hu2..


Wednesday, July 14, 2010

lalala..nothing!

Semalam,
bila dy ingin hadiahkan aku hset bru...aku tolak..ckup la skadar apa yg dy sudah bg..
aku x perlukan ape..tahun lepas aku dapat spek mata jenama soda..ngn cincin emas putih..tahun ni aku x nk ape2..ckup skadar dy ada dgn aku time susah @ sng..
smlm buat aku tharu..wlpon birthday aku sudah lepas...dy buat party utk aku pon da ckup kat bgunan mxm..

thanks b..always ada ngn i..wlpon i susah..u always make me smile..wlpon aku tjatuh...u always help me to stand up..ble aku rse payah..u always give your shoulder to cry on...now i'm really miss u..semenjak i ulang alik dri rumah mak abah..i miss u a lot..rutin hari da xde..rse nk nges pon ada..sob..sob....

dalam hidup ni...ape yg telah aku lalui skrunk...hubby slalu ckp..hnya DIA tepat kita mgadu...dan pada DIA juga aku slalu mgadu..thanks ALLAH cz make my family happy..

Monday, July 12, 2010

Life is a Wheel

Sometimes,
We will feel helpless,
We will feel lost,
We will feel down,
But,
There is always someone watching over us.

Sometimes,
We will feel hopeless,
We will feel unfair,
We will feel sad,
Life is nothing,
Life is difficult,
Life is a struggle.

Sometimes,
We do not know where to go,
We do not know where to hide,
We do not know who our friends are,
Even do not know who our enemies are.

Sometimes,
They keep pulling us down,
They keep making us sad,
They keep smiling badly at us,
They keep blaming us,
We are nothing for them.

Sometimes,
We have to sacrifice,
We have to change,
We have to pretend,
We have to be strong,
We have to be stubborn,
Never shows our tears.

However,
Sometimes,
We have to reflect on ourselves,
We are imperfect human being,
We have done many mistakes,
We have done many stupid mistakes.
And,
Sometimes,
Luck is not in our side,
We have struggle a lot,
But,
We cannot change the destiny,
We will return to our Creator afterwards.

However,
Sometimes,
We have to understand others,
Then,
They will understand us afterwards,
We have to befriend with others,
Then,
They will befriend with us,
We have to love others,
Then,
They will love us too,
We have to accept others,
Then,
They will accept us who we are.

However,
Sometimes,
We have to be on our own,
We have to believe in ourselves,
We have to be who we are,
We have to believe in our conscience.
We have to believe in others,
Among all,
We have to believe in God,
May Allah bless us.

Saturday, July 10, 2010

cerita korea & japan & taiwan

cerita yg aku sudah abis tguk n best...



Full House
Hello! Miss
Lovers in Paris
My Girl
My Love Patzzi
Only You
Successful Story of a Bright Girl
Stars Falling From the Sky
Witch Yoo Hee
Winter Sonata
100 Days With Mr Arrogant
200 Pounds Beauty
Baby and Me
Punch Lady
Meteor Garden
Silence
Why Why Love
Meteor Rain
Romantic Princess
banyak lagi...x igt lorh..
semua best...i love it...=)

Thanks ALLAH

thanks Allah
kau telah beri cahaya dalam familyku..
doa aku telah t'makbul...aku b'syukur sgt..,
kami telah bsatu akhirnya..

ya Allah,
kau ampuni la dosaku sblum ini..
aku tahu aku tidak sebaik perempuan yg solehah..
tapi aku ingin mencari kesempurnaan

for Noor A.A.H & A.F.A.H...
aku minta maaf kalau aku pernah membuat hati korg sakit..
aku x terniat nk wat cmtue..mybe perasaan mrh,cmburu,thina..
maafkan aku..semoga korg ke jinjang pelamin..

azmin..
thanks cz hadir dlm hidup ini..
aku b'terima kasih kepada A.F.A.H
kerana peristiwa lepas aku dpt temui kau..
thanks cz slalu beri pedoman,sokongan n semua la..=)

kepada sesiapa la..aku mmg seorg yg suka mluahkan perasaan
tpulang la korg nk nilai aku mcm mne...
skurgnya aku cuba utk pebaiki diri ini..

byk bnde aku belajar..
utk pebaikikan diri aku ni..

sorry all klu aku pernah mlakukan kesilapan
aku just nk cri ketenangan je
btul ckp my hubby..
kasih ALLAH lebih bernilai
dri semua...

Monday, July 5, 2010

3 & 4 Julai 2010

aku happy sgt 3/7 mlm cz my hubby buat celebration party for me...
tharu gak cz ramai2 mnynyi lagu happy besday for me..
mak abah ada..family my hubby pon ada...ha3..
thanks cz menerima kehadiran ini sbgai bakal ipar n bakal menantu..
chewah!

kenangan yg x akan aku lupa smpai bila2..
sedey pon ada kerana kwn rapat aku x dpt hadir..
gumbira pon ada...

selepas ini msti aku kene melangkah ke alaf baru..
aku harap aku boleh buat dgn tbaik...
n lama aku tidak menaip di blog ni..
rindu..

aku busy skrg...
aku happy skrg...
thanks hubby azmin..hee..
lurve u..love u...hee

4/7/10
wah...sharian bsama..
thanks sgt2..temani aku bjln2
x akan aku lupa memori itu...

Thursday, May 13, 2010

menanti..menanti..

byk kejadian demi kejadian telah b'laku..tp aku mampu selesaikan satu demi satu..
n thanks buat my hby..cz always support me..
masing2 mencari rezeki lebih...insyaAllah..semoga tcapai..

hujung mggu ni...
aku nk bkumpul with my friend..
nk kene drive g amik member kat jln duta..diorg trun dri kedah..
rindunya..x sabar tggu..

3 weeks aku sorg2 kat umah sewa...so aku buat keputusan
nk balik umah rwg...selesa sket..so ulang alik guna my hubby car..huhu

10 jun result nk kuar..gerunnya tggu...
insyaAllah semua ok..hope so..
lagipon de subject susah..huhu :(


Tuesday, April 20, 2010

hari yang indah

makin hari makin indah
mnggu detik itu..
happy besday to my ma..my abah...n si chubby...
i love u all...
thanks abah

kemarin lepas ada org bg bunga kat aku..
tp bukan dri my hubby...dri jejaka lain..
terkejut aku bunga smpai kat opis...
don worry hubby..
i just love u only..
shukenye tguk hubby cmburu..haha

for all my friend..
aku shuke kwn dgn korg..wlpon byk mgajar erti kehidupan..
lama aku x argue dgn korg...bestnye dpt jmpa semua..
rdu nk bgadoh..haha

to saira..thanks cz add dlm facebook...aku tkejut gak npe add aku..
tp x pe la..mse lalu mgajar aku byk..
musuh ley jdi kwn..kwn ley jdi musuh..
tp now semua aku da x kesah..
jnji msing2 bahagia..

to eja n imin...
selamat myambut hari bahagia..
sorry aku x dpt g knduri korg..
aku x mampu bdepan dgn dia...
aku harap korg happy slalu...

aku happy sgt2...
abah ma..
mggu ni nk balik..rdu umah...
rumah aku dah pindah dri sblum ni..
so lebih selesa...

Friday, April 9, 2010

"................."

i really2 feel bad..hurm..
boleh x fkir perasaan aku..
rsenye cm nk fly away..
tension la..

kat sapa aku sti habaq..
my mood today arghh...
x taw nk ckp laghu mana..
why hati aku rse mcm ni..
why they leave me like this..

hmmm.......
spai x tkata lidah aku ni..kelu..
tmpat keje ni asyik bg aku sakit kepala..
adoi..
apa aku merapu nii...
tp mmg mood aku
x begitu baik..huhu
xtaw la...aku ley sabar @ x

Friday, April 2, 2010

FiNaL ExAm SeM 4

BenDe yAnG aDa dLm KePaLakU

sem ni mmg payah sgt...huhu..
penat dgn keje...
tiap2 mggu ade kelas..
mcm xde cuti lgsg...
stiap hari je bgerak..
rdu la kat kucing2 aku...

aku dah pandai buat kek batik..yeah..
rupanyer sng je nk wat..
jenuh juga 1st buat..
tp B ngn family aku ckp..sedap
so berbaloi gak la..
sonok sgt2..

aku bg kek batik tue utk anak menakan min mkn
si alina,alia,qistina
geram je tguk diorg
rse mcm anak menakan sdiri la plak...
sbb anak menakan aku sume jauh2..
rdu la kat nurin ngn farish..
lama x jmpa adik kesygan aku tue
msti dy nges2 rdu kat mak aku..
raya ni...nk bli sesuatu kat depa..
rdunya...

hai..bckp psai anak org je..hehe..
exam aku nk dekat..
n aku kene bg smgat kat my hubby..
so dy ley buat keje dy dgn smgat..
cian dy...letih sgt je aku tguk tahun ni..
i'll support u whatever happens..

rindu gak kwn2 aku...rindu dak smkk..
t aku akan uruskan reunion jugak..
supaya semua bkumpul..
bestnye x sabar tggu hari tue..tp
mybe lepas reunion B dlu kot...

abah sorry sgt2..ida bukan nk kecikkan aty abah
tp keadaan ni yg buat mcm ni...
ye la ida ikut la..so xmau la abah majok2 lagi..syg abah..

mak sian mak..kaki mak sakit ek..sabar yer
t ida bg vitamin kat mak k..

kak..please..i want my sister back like before..
inas adik aku yg pling byk akai n manja..
pandai hg bdikari sndiri..
aku bgga ngn hg...
xpa..ALLAH ada utk kita minta

abg...xpe abg..mybe ada hikmah
bukan sng nk lepas siksa tu..adik taw..
abg ngn ila kwn la..
ubah diri abg dlu...
insyaallah...semua ok

ttibe aku tringat abg apit...mcm mne dy skrunk
da ade anak ke..sunyi x dgr abg apit mrh adik2 abg apit lagi
sejak abg apit pergi..mcm2 tjadi...
abg apit..mai la lawat abah...cian abah..
abah pling syg abg apit..
dy sedey taw..

2010..
aku harap tahun ini memberi satu makna..
aku harap semua ini blalu...
aku harap org yg dah xde kaitan dgn aku...
tlg la..jgn ggu dah ggu hidup aku..
aku nk aman...tenang..

tp bru ni aku geram sgt..
ada org g chat kg room..
guna nama n bg id aku..
aku xkan maafkan org tue...mburukkan nama org
biar la ko tanggung kat sana nnti...

akhir kata..aku happy life skrg sbb hubby byk support aku
thanks B...

Sunday, March 21, 2010

~ Happy Besday Hubby ~

hubby..
sorry i x beli apew2 utk u this year..
hanya buat card je..
i happy dapat dinner ngn u..
thanks for support me..

hubby..
i try to give u something special..
but u always say..
it's ok..
just want to see my happy face only..

may god always bless u..
nanti i buatkan kek kat u k..
nnti i msk lagi kat u yg sedap2..

hubby..
please guide me..
i need u to guide me...
n always love u...

u always be my jibon..

Tuesday, March 16, 2010

wHaT ShOuLD i DO!!

WhAt sHOuLd i do?

When i let you go one footstep further,
My eyes fill with tears,
When you walk away one footstep further,
More of my tears fall,
As you go to a place where I can't reach you..
..even if I reach out my hand..
I can't catch you,
I can only cry..

What should I do...
What should I do...
You're leaving...

What should I do...
What should I do...
You're leaving...

I love you..
I love you..
I cry out to you...
But you can't hear me...
Because I'm only shouting with my heart...

All day long.. I try to erase you..
but you arise in my thoughts again..
All day long.. I try to say goodbye to you..
but you arise in my thoughts again..
Although you've gone to a place where I can't hold you..
..even if I reach out my hand..
I can't find you..
I can only cry..

What should I do...
What should I do...
You're leaving...

What should I do...
What should I do...
You're leaving...

I love you..
I love you..
I cry out to you...
But you can't hear me...
Because I'm only shouting with my heart...

What should I do...
What should I do...
I only have you..

What should I do...
What should I do...
You're leaving...

What should I do...
What should I do...
You're leaving...

I love you..
I love you..
I cry out to you...
But you can't hear me...
Because I'm only shouting with my heart...

Thursday, March 11, 2010

no title

aku letih sgt dgn keje yg memeningkan kepala..asg byk t'tangguh sem ni...laptop ttibe rosak...rajin aku ambil MC..sakit lemah betul bdn ni..hubby thanks for support me...penat b ulang alik amik i..dah la de khusus..tp p amik gak i keje..thanks ek..

Tuesday, February 23, 2010

EsOk...

hopefully dapat....gerun nk interview esok x taw owg nk ckp pe sok...interview kat ANGKASA..
byk asg..tp nmpk letih sgt n mls nk buat asg..pe nk jadi la aku nie...huhu..

keje byk kat office nk kene buat....tension bdepan dgn org ni....balik cuti penang bru ni ley restkan kepala otak..

x dapat nk melawat uncle and autie kat sne..sempat g umah chaq je...maap taw..hehe..

now ley pusing2 bwk kete sndiri...bgusnyer...
mcm2 aku da dgr.. aku just doakan kebahagian korg...amin...

x siapa tahu rahsia aty sebenar...berat utk melepaskan tp ape perlu disimpan lagi..

hard to say..hard to explain.. i will waiting that days..

Wednesday, January 13, 2010

1st seminar-epjj student UiTM

This sem aku amik 5 subject..semua susah2..nk korbankan masa aku...so now tpaksa la aku balik awal prepare everything utk nk study sebelah malam...nk dpt t'baik sem ni...pada masa sama...aku curi masa kat office utk baca buku...letih tue mmg letih..byk keje...tp aku kene buat..
satu je buat aku letih bdn...iaitu mkn byk..haha..so vitamin pon kene amik sbb bdn aku lemah...

everything already settle sket2..aku happy sgt...cuma aku nk buat abah mak lagi happy..tggu ek..mak abah..lagi sket je lagi...lepas ni ida sttlekan semua problem k...insyaallah aku mampu buat...

1st seminar ni aku kene sndiri2 utk jalani subject paper yg aku amik..sbb ada yg sama dgn kwn aku...n ada yg x sama..so aku nk stdy betul2 sem ni...byk bnde aku x tahu...biasa la bru 1st sem n a new subject rite..

Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right.. Forget about the one's who don't. Believe everything happens for a reason. If you get a second chance, grab it with both hands. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, they just promised it would be worth it.



Friends are like balloons; once you let them go, you might not
get them back. Sometimes we get so busy with our own lives and problems that we may not even notice that we've let them fly away. Sometimes we are so caught up in who's right and who's wrong that we forget what's right and wrong. Sometimes we just don't realize what real friendship means until it is too late. I don't want to let that happen so I'm gonna tie you to my heart so I never lose you.