Followers

Thursday, October 14, 2010

luahan

m'cucikan otak dgn stuff like that..
xpe la...biar la..for the 1st time aku bce org kutuk aku..n aku x rse marah..
aku syum je..n tdiam..n tfkir..biar la diorg nk buat cmne pon..asalkan diorg happy..
yg aku pasti...aku dgn dunia aku skrunk...aty aku tenang sgt..
hby byk bantu aku..byk bg nasihat..

aku happy sgt sbb aku dah brubah jdi aku yg skrunk...
aku x kan harapkan apa2..aku akan stay disini..seperti dandelion..
biar arus angin bwk daku..hee

byk yg aku pelajari...wlpon kdg2 kata2 aku tiada maksud pon..tp now totally i'm change..
aku byk brubah sbb AZMIN...tue la hikmah disebalik kejadian...wlpon dy bukan lelaki yg selalu buat wanita cair dgn kata2..tp selama aku kenal dy..dy baik utk aku..kdg2 aku tfkir..aku x sesuai utk dy..dy tlalu baik..aku?? byk kesilapan yg aku dah buat...aku cter dri A-Z..dy tetap trima aku..dy ckp..mgadu la dgn ALLAH...dy redha jdi psgn hidup aku..dy terima aku..ttibe mnitis air mataku...

time class..aku dapat lepak dgn kwn2 aku smua..ada muda..ada tua..tp bg aku byk pelajari erti hidup..aku hnya ley karaoke with my friend...sbb hby aku x suka karaoke..n g tmpat cmtu...tp dy x prnh nk kata x kat aku..dy just biar aku fkir bnde tu buruk @ x...klu ok bg aku..ok bg dy..jnji jge diri...byk dy ajar aku dalam diam..

open house raya di rumah hby..
aku tolong apa yg patut je..
mama dy n abah dy mmg sgt baik..
wlpon diorg tahu aku susah..diorg x kata pe pon..tp biar my hby bantu aku..
bukan mcm "org tue dlu"...
wlpon mak dy tahu aku x teror msk..mama dy ajar sket2..
now aku blajar mcm2 mskan dri mak aku..
best juga ek masak..

lepas activity msk dah slesai..aku nk mgaji bg khatam quran ag..nk blajar utk jdi wife..
n nk blajar menjahit..supaya nnti aku nk jahit bju aku jln2 aku sndiri..n buka butik sndiri..
wlpon now hnya aku jual on9 ja..aku x kesah jnji aku usaha sndiri...

skrunk aku nk kene tmbh poket money kat adik aku...dy pratical farmasi..bg kat mak abah ag...
tggungjwb byk yg aku kene pikul..aku kene try lebih lagi dri skrunk..byknye kene fkir..tired ngn smua ni..tp slamat hby byk bg sokongan..tp aku xnk dy tlg aku 100%..biar aku selesaikan sndiri..
dgn ni la aku blajar lagi erti hidup ini...

payah juga nk lalui..cz i'm born form kluarga yg sng lenang..tp disbabkan my dad n mom bgrup..
jdi cmni...tp aku try bgun kembali..mak abah sabar yer..

wlpon hby dri family yg sng dri my ex...tp aku bgga dgn dy..dy hnya cri, buat dgn usaha dy sndiri...lgsg sesen pon x guna dri family dy..dy study dlu syariah undang2 pon..x pernah pinjam loan pon..semua cri sndiri..

tp aku slalu bsyukur kerana org yg sng mcm diorg..masih terima aku seadanya..x prnh kata..@ tnya pon..yg slalu hby aku ckp..ala mama ngn abah dlu pon dri org susah..mama abah x kesah pon...thanks all~

2 comments:

HARITH ISKANDAR said...

ssah nk cari couple yg baik mcm tu,sngsup trima seadanya.so kalau berpeluang miliki hati dia..mm bersyukur lah kite kan?

scha said...

mmg la bsyukur yg baik..tetapi dlu mula2 susah juga taw...susah utk miliki hati dy...dah couple 6 bulan..bru he say i love u..hahah...trus dy bwk jmpa mama n family dy...dy x mcm lelaki yg lain..cz dy suka wat hal dy sndiri..sbb tu x konkong aku..jnji jge diri..susah nk ramal hati dy ngn prgai dy..lain sket dri lelaki2 yg aku kenal..dy bukannye mulut manis nk ungkap pe2..klu dy kata itu itu la..mrh pon sama..so ada org akan ambil hati dgn pragai dy..tp aku ok je..sbb dah faham dy mcm mne...