Followers

Monday, October 4, 2010

syawal 2010

this syawal sgt2 bmakna bg aku..
i'm glad i'm here with my family..
wlpon susah utk aku terima semua keadaan..
tp alhamdulilah semua b'jalan dgn lancar..

syawal tahun ni sgt2 bmakna utk aku..
si dia beraya 4 hari di penang with my family, auntie, uncle..
byk tempat aku bwk dy..hnya di penang je la dpt bwk n pusing2..
dy prnh g luar negara..byk tmpt da dy g...
so dlm malaysia tmpat yg utk dilawati dy byk ag x pergi..
n aku menjadi tour guide dy for malaysia..haha

tringat mkanan yg sedap2 di penang...
laksa penang yg tbaik di gurney plaza..iaitu padang kota baru..
1st stall kat sne..mmg tbaik..g batu feringgi..
tmpat aku kecil2 bmain..n now aku bwk dy g sne..
naik jet ski..n mcm2..best sgt..
g waterfalls..g bukit bendera..semua tmpat aku bwk dy g..

makan ayam tandoori ngn nasi beriani yg famous..makan jeruk yg pling populor..
makan kueh apam lenggang...tp tkilan sbb kedai kueh serabai tutup..klu x msti da suh dy try..
x ckup masa dlm 4 ari utk dy..g lepak padang kota lama..sgt best ble tringat memory itu..

tapi yg x bley blah mse chaq dah ckp kat min yg aku ni suka tsasul slh ayat..haha..
pdai noh gelakkan i..hee.. tguk chaq mie syum n happy pon dah best utk aku..haha..
saat ini la aku rindui sgt...

dy 1st time aku bwk jmpa auntie n uncle aku..antara semua2..
di sini byk aku blajar erti life..
syawal ini byk mgubah life aku..
open house pon byk...
n sempat jugak smlm aku tlg his mom sediakan apa yg ptut utk open house dy..
wlpon hnya duk around 3 hour...x ley lama2 sbb kene blik pickup my dad..

tahun ni jugak adalah tahun sgt beerti utk kwnku smua...ramai yg mgikut utk btunang...
selamat m'gecapi happiness anda sekalian...

2 comments:

harith said...

dulu pernah stay di penang.keje lepas stpm.byk kenangan di penang xpecially dengan si dia.mm.rindu jgak dengan selera penang.entah bile nk pergi lagi ke penang tu :)

scha said...

wah msti kenangan byk kan dgn sidia...msih lagi ke? kenangan always tetap dlm hati...wlpon pernah ada pahit kita slalu igt memory yg terindah..best kan..makanan penang mmg t'baik..haha..slamat mak masak mskkan penang..n i want to learn mskkan org penang supaya generasi x ketinggalan...nnti aku wat mkn2 korg kene mkn taw..lepas tu ley kita serbu wan tpg punya tmpat..mkn durian..