Followers

Tuesday, February 8, 2011

percutian yg membawa seribu erti

Bercuti di penang membuat kepala aku feel good..hilang jauh dri mslh keje..study..n now back to normal..asg pon byk kene wat..tggu cuti sbtu ni la bru buat..letih sgt blik keje nk rest..kemas umah..tguk kucing ag..bsuh sngkar kucing..geram gak smlm dgn abg sndiri..haih..tggl umah 4 ari dah jdi mcm apa je..jge la umah..blik je dri penang trus kemas pe patut..smlm smpai umah awal..smpat kemas umah mop lantai semua..huh letih!.. di penang jge baby kimy..dy ikut skali g penang..seorg budak yg comey..anak cina..tp di ambil anak angkat oleh kami semua..dy pling rapat dgn adik aku la..sbb 9 bulan membesar dgn adik aku mse mak bf dy jge..now kami la jge..hari pertama time adik aku xde..tgh mlm aku dy mnges merenget minta susu..aduh penat n ttibe jdi kelam kabut..haha..sbb dy tdo dlm blik aku..trus gerak mak..tp ari-ari ni aku bgun sorg2..bsuh berak dy..n smua aku buat la..setiap satu jam smlm aku tjge..sbb takut dy mnges..haha..last2 mai opis mata mgtok gler..ni la perit seorg ibu ble jge anak dy..aku penat keje nk prepare apa patut lak..cian hakimy haikal..sggup seorg bapa nk jual anak..xpe “gaga” syg kimy…haha..hnya dlm smggu budak ni dah mcuit aty aku..klu org len x mampu bela..aku mampu bela..didik dy sbb dy amanah ALLAH…seorg budak yg manja..rindu ttibe kat dy..x sabar nk blik cepat nk pegang dy..tggu “gaga ida” t jumpa “gaga inaz”.. b I miss u..rindu kat u sgt2..sejak blik penang x jmpa ag u..ayat yg u ckp “psai2 jdi mak org” haha..mak i ckp x pe praktis jdi mama..chaq dah ngn chaq mi slalu tnya u…ayat yg slalu dy ulang..btul ke min seyes nk kwen ngn i..seyes ked y..takut nnty jdi mcm AFAH..di perak itu..hnya mementingkan money dri sgalaNYA..tp skrunk syukur alhamdulilah..mybe fitnah yg aku terima itu telah mencuci dosa aku yg lampau..aku redha dgn ketentuan illahi..



Terima kasih kwn2 yg slalu support x kira apa jua keadaan aku..kwn gembira sng di cari..tp kwn susah sng sukar dicari.. pcutian di penang mcm rse x mau blik je..wlpon penat menmpuh jem 9 jam stgh adoi…jem ag..today aku kuar awal sket dri umah..kul 6.30 dah kuar sbb takut jem..smpai kui 7.55 smpat aku tido 30 minit di umah auntie aku sblum g opis..heh..:D fav toi tido ni..nikmat dunia..haha ;p

Quiz law aku dah siapkan sepenuhnya…hnya tggl 2 soalan business math, asg macro, asg law yg dibri tugasan oleh ketua projek ku iaitu bukri..haha ;p sorry ler yunk..saya masih mood bcuti..blum siapkan apa2 ag..heh..sabar ya..ahad ni aku bg smua..t check lol..

Wan hafizatul akmal sorry x dpt dtg yg dijanjikan ida..ida busy sgt..tggu k..t ida apply cuti utk terbang ke perlis..ida rindu sgt kat wan..byk bnde nk cter..

Aku harap chaq mi aku wat rumah di kuala kangsar..tanah yg tepi sungai itu..wah x sabar nk duk suasana kmpung..byk btui adik beradik kat sne..kan bgus klu opah ada..tp tempat kuala kangsar jugaklah kenangan pahit yg pernah tpahat dlm haty aku..aku harapa ble blik sne x tsempak dgn org itu..cz aty aku dah mula bley terima keadaan yg aku telah lama buang org itu dri life aku..byk perkara yg aku kene blajar..blajar dri kesilapan..blajar menjadi seorg wanita yg tabah..blajar sgalanya..

Siapakah milik atyku ini..segalanya akan tjawab nnty..ble aku menjadi milik seseorg itu…”JODOH” adalah unik..kita hnya mrcg..ALLAH yg mnntukan..takdir dtg dgn tiba2..

Salam bicara dari ku

(Shasha a.k .a ida/shida/aida/scha/kecik/chot!)

2 comments:

HARITH ISKANDAR said...

mm bestnyer dapat bercuti..tak pe sesekali dpt luang kn mase bersama keluarga best jgak kan.kalu ade yg tak elok tu buangkan aje..simpan nnti jadik kudis kite jgak yg pedih..org tua2 cakap SABAR tu yg terbaek.bile la kite org ni dpt pergi bercuti kat oenang yer..?
anak cina tu mane dpt?ooo tu ke anaknyer yg cakap tadik tu?icc..bape mana lah yg sanggup buang anak yer..mm comel jer tengok :P
bile nk bwk jumpe kite org scha..
bawak aarr

scha said...

hahaha...tggu la dy ley jln dlu...ni pon penat dukung dy ke ulu ke hilir..manja..t aku bwk la jmpa korg..heh..

tue ar sabar..mmg dah buang dah..tp pedih tu tetap ada...haha...

mai la penang..klu nk jum aku bwk..hahaha..t time musim durian trun kat umah wan tpg..n then terus g penang la..haha ;p